Mark Knopfler objavio novi album „Down The Road Wherever”

by stu 20, 2018Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Grammyjem nagrađeni glazbenik i nekadašnji član utjecajne rock skupine Dire Straits objavio je svoj deveti studijski album. „Down The Road Wherever“ dostupan je hrvatskoj publici u radijskom eteru, te na Deezeru i Google Playu.

Uoči objave novog albuma, Mark Knopfler je komentirao odakle mu inspiracija za naziv albuma: „Ta je rečenica dio pjesme ‘One Song At A Time’. Ideju za nju dao mi je prijatelj Chet Atkins nakon što mi je jednom rekao kako se izvukao iz siromaštva postepeno, pjesmu po pjesmu.“ Novi album prati i velika svjetska turneja, koju će započeti u travnju sljedeće godine, a u sklopu koje će nastupiti u susjednoj nam Ljubljani, 29. lipnja.

Na svojem je najnovijem studijskom izdanju surađivao s prvoklasnim glazbenicima, koji su posljednjih godina stalan dio njegovog tima, a među kojima su Jim Cox, Guy Fletcher, Nigel Hitchcock i Tom Walsh. „Stvaranje pjesama s drugim glazbenicima je doista velik izazov. Ponekad možete naići na prepreke koje mogu djelovati nepremostivo i morate se vratiti skroz na početak. U tome je čar snimanja albuma.“, rekao je britanski glazbenik. Knopfler je zaslužan i za produkciju albuma, u čemu mu je pomogao Guy Fletcher, također nekadašnji član grupe Dire Straits.

Mark Freuder Knopfler rođen je 1949. godine u Glasgowu. Solo karijeru započeo je nakon što je legendarni rock bend Dire Straits 1995. godine prestao s djelovanjem. Do danas je snimio 9 studijskih albuma, a osvojio je i 6 nagrada Grammy. Od 2018. je godine član Rock and Roll kuće slavnih.