9. memorijalni koncert za Antuna Krajinovića – Tunu u Vintage Industrial Baru

by lis 2, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Atheist Rap, Fakofbolan, Motus i Kriva Istina bendovi su koji će uveličati još jedan, sada već tradicionalni memorijalni koncert za Tunu, nekadašnjeg pjevača, gitarista i glavnog autora zagrebačkog punk benda Mikrofonija.

Devet godina od prerane smrti Antuna Krajinovića – Tune (1978. – 2009.), prijatelji sa scene okupljaju se kako bi iskazali počast legendi uz čije su stihove odrastale i osvješćivale se generacije mladih.

U Vintage Industrial Baru 6. listopada sviraju Atheist Rap, Fakofbolan, Motus i Kriva Istina.

Novosadski pankeri s dugogodišnjim stažem, Atheist Rap, usvirana su mašina koja je stvorila neke od najhitoidnijih pank pjesama ovih prostora i stekla horde vjernih fanova. Šesti album „Überlauf” iz 2015., izdan za nezavisni PDV Records, dokazao je njihovu kreativnu snagu i moć vladanja pozornicama nakon skoro 30 godina postojanja.

Zagrebu se ponovno vraća i pulski punk rock bend Fakofbolan koji se već odavno upisao među kultna regionalna imena alternativnog usmjerenja. S nebrojeno odsviranih koncerata i karijerom još od sredine 90ih, svojim uličnim i melodičnim punkom predstavljaju beskompromisni stup scene.

Najdugovječniji hrvatski hardcore punk bend Motus iz Zagreba te ljuti hardkoraši sa zagrebačke i slavonskobrodske adrese, Kriva Istina, donijet će dozu energičnog zvuka i žestoke borbenosti, kao i prigodne nostalgije prožete pozitivnim uspomenama na velikog Tunu.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti po cijeni od 50 kn, dok će na dan iznositi 60 kn. Službena prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar (Savska 160)

Facebook event