50 Cent napravio spektakl u Areni Zagreb: Iznenađenje večeri je bio Busta Rhymes

by lis 18, 2023Strana glazba, Vijesti

50 Cent se ipak vratio u Hrvatsku, i to baš u Zagreb, u našu najveću Arenu i napunio ju do vrha. 50 Cent je jedan od onih glazbenika koji je postao takvo ime da čak i ako ne znate sve njegove pjesme, otići ćete na koncert zato što znate da će biti doživljaj za pamćenje, a upravo to se i dogodilo ovog utorka u Zagrebu. Koncert je bio tjednima unaprijed rasprodan, do te razine da je zbog velike potražnje pušten u prodaju dodatan broj karata koje su također ubrzo planule.

Kako to već inače biva kad su u pitanju koncerti u Areni, nastao je opći prometni kaos pa smo se tako probijali kroz promet kako bismo stigli na vrijeme. Vrata su se otvorila još i ranije, a prvi na pozornicu je stupio Jeremiah koji je u tridesetak minuta predstavio svoje najpoznatije pjesme. Nećemo se lagati, mi osobno smo znali dvije njegove stvari, ali je cijela Arena pratila njegov ritam od početka do kraja.

Uslijedila je stanka od 15 minuta, a onda se na pozornicu popeo Busta Rhymes sa svojim sidekickom Spliffom Starrom. I tada je sve počelo. Busta Rhymes je poznat po tome što nenormalno brzo repa i često ga se “optužuje” da koristi specijalne efekte prilikom snimanja pjesama, ali sad smo se imali priliku uvjeriti da to nije slučaj. Štoviše, nama je ovo bio daleko najbolji nastup večeri.

@preccccca Znaci lik je bio zvijezda veceri !!! #bustarhymes #50cent #live #concert #tour #arenazagreb #zagreb #croatia #fy #foryou #fyp #fypシ #foryoupage #balkan #balkantiktok #viral ♬ original sound – Showda

Iako je 50 Cent bio glavni izvođač, Busta Rhymes je apsolutno oduševio cijelu Arenu ne samo glazbeno, već i zbog svoje nevjerojatne energije. Teško je zamisliti da ćete biti toliko uživljeni u 45 minuta repa koji ne možete pratiti, ali bili smo – doslovno nitko nije sjedio već su svi čitavo vrijeme bili na nogama i plesali. Zaista je bilo nevjerojatno koliko se dao publici, koja mu je tu energiju i vratila pa je pala i koja suza s njegove strane.

Zatim je bilo vrijeme za još jednu pauzu i onda se na pozornicu popeo 50 Cent. Bitno je imati na umu da iako je koncert stvarno bio gotovo u minutu naštiman, i dalje je njegov nastup počeo tek u 22.30 h, u utorak usred radnog tjedna. Mi smo bili već pomalo i pospani pa je moguće da je i to utjecalo na naš doživljaj, ali jednostavno, nije nas toliko impresionirao.

Da se razumijemo, čitava produkcija je bila nevjerojatna – 50 Cent je uz dva repera koja su ga pratila čitavo vrijeme imao i desetak plesačica te čitav bend, a cijelo vrijeme su i specijalni efekti bili zaista na razini. Bilo je tu lasera, velikih LED ekrana, benda koji se pojavljuje i nestaje te naravno, njegov ‘signature move’, mali milijun presvlačenja.

Nastupao je gotovo dva sata, a za to vrijeme je zaista izveo sve svoje najpoznatije pjesme kao što su In Da Club, Candy Shop i Dilemma, ali jednostavno, falilo je interakcije s publikom. Za vrijeme nastupa se tek jednom ili dvaput usputno obratio publici, što možda ni ne bi bilo toliko loše da prije njega nije nastupao Busta Rhymes koji je apsolutno oduševio sve prisutne.

@preccccca AjmooOoooOo #50cent #arenazagreb #zagreb #live #concert #fy #foryou #fypシ #fyp #foryoupage #viral #balkan #balkantiktok #croatia #tour ♬ original sound – Showda

Kad gledamo u globalu, zaista je to bilo gotovo četiri sata fantastične glazbe koju nažalost nemamo dovoljno često prilike slušati u Hrvatskoj. Bio je ovo jedan od onih koncerata o kojima će se pričati godinama nakon i zbog toga nam je neizmjerno drago što smo i bili dio ove posebne večeri!