Podijeli objavu

Dan prije, 23. studenog 1991. godine, svijet je šokirao priznanjem da boluje od side…
Na današnji dan, prije 27 godina, legendarni pjevač grupe Queen, Freddie Mercury umro je od upale pluće uzrokovane HIV-om.

Dan prije, 23. studenog 1991. godine, svijet je šokirao priznanjem da boluje od side, iako su već neko vrijeme u javnosti kružile glasine o njegovoj bolesti – piše dalmacijanews.hr

– Želim potvrditi da sam testiran na HIV i da imam AIDS. Osjetio sam ispravnim da ove informacije budu privatne do danas zbog toga što sam želio zaštititi privatnost ljudi oko mene, došlo je vrijeme za moje prijatelje i obožavatelje širom svijeta da upoznaju istinu. – rekao je tada.

Sljedećeg jutra je umro, u 45. godini života, u svom domu u Londonu uz svoje najbliže.

Freddie je bio jedan od najtalentiranijih pjevača na tadašnjoj glazbenoj sceni, te se i dan danas smatra jednim od najboljih vokala u povijesti.

Osim što je bio izuzetan glazbenik s nizom hitova, ali i performer, sjajno je crtao, što se može vidjeti po logu sastava Queen, čiji je on dizajner. Također, radio je i omote na albumima, ali i garderobu sastava.

Freddie živio punim plućima, bio je rođeni showman koji je obožavao lude i raskalašene zabave. U javnosti je ostavljao dojam egocentričnog, samouvjerenog i dominantnog muškarca, međutim, u privatnosti sa svojim bližnjima bio je veoma plah, tih i sramežljiv, koji je jako volio umjetnost i mačke.