Marko Tolja predstavlja pjesmu i spot za Splitski festival, poslušajte i pogledajte „Ljubavi promijenit ćemo ime“

by lip 11, 2022Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

“Ljubavi promijenit ćemo ime” naziv je senzualne, iskrene i nježne balade kojom se Marko Tolja predstavlja na ovogodišnjem Splitskom festivalu. Tekst i glazbu potpisuje Ante Pecotić, a aranžman Bojan Šalamon – Shalla iz Rubikon Sound Factoryja.

Za pjesmu je ovih dana snimljen i video spot u režiji Artema Dushkina i Matea Jurčića iz Lumiere Productiona. Glavnu ulogu ima Markova dugogodišnja prijateljica Marijana Batinić, a sama ideja o suradnji u spotu rodila se za klavirom, dok je Marko pomagao Marijani da se što bolje pripremi za izvedbe u RTL-ovu showu “Masked Singer”.

“Dok smo se pripremali za ‘Masked Singer’, preslušavali smo i njegove nove pjesme pa je Marku sinula ideja da se pojavim u spotu ove divne balade. Što se mene tiče, ovo je idealna pjesma za prvi ples na vjenčanju te smo se zakačili za trag o meni iz emisije, odnosno, činjenicu da nikad u životu nisam odjenula vjenčanicu. Zato u spotu nosim nešto novo, nešto staro i nešto posuđeno – ovo novo i staro je iz IKona kolekcija, a za ovu priliku sam od Matije Vuice posudila spektakularnu vjenčanicu kojom završava spot.”

Spot je snimljen u Rovinju koji odiše čarobnim mirom i ljepotom, a Marijana ostavlja bez daha u kreacijama vlastitog modnog branda IKona. Prozračne je kreacije idealne za moćnu baladu osmislila u suradnji sa stalnim suradnicama, modnom dizajnericom Kristinom Burjom te stilisticom Ivom Gradišer, a bijela haljina iz spota iz njihove je nove kolekcije.

Marko, pak, ne skriva oduševljenje činjenicom da mu se jedna od najboljih prijateljica pojavljuje u spotu, a njihovo anegdotama bogato prijateljstvo dobiva još jedno lijepo poglavlje.

“U životu smo svašta prošli zajedno, bili smo cimeri, Marijana mi je jedno vrijeme bila menadžerica, tu su i obiteljska druženja, putovanja… Zato je snimanje spota za nas samo još jedan ludi dan od mnogih koje smo zajedno doživjeli. Ipak, iznenadilo me kakva je pozerica i profesionalka, kao da spotove snima na tjednoj bazi!”.

Pjesmom “Ljubavi promijenit ćemo ime” Marko Tolja najavljuje i proslavu 15 godina uspješne glazbene karijere te za jesen ove godine priprema i prigodni spektakl u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.