150. izvedba mjuzikla Mamma Mia! otvara novu sezonu zagrebačkog Kazališta Komedija

by ruj 11, 2017Strana glazba, Vijesti

Najgledaniji hrvatski mjuzikl Mamma Mia!, nastao u koprodukciji Kazališta Komedija i slovenskog Prospota, od svoje premijere u lipnju 2015. godine do danas, pogledalo je više od 65 000 gledatelja, a dugačka lista rezervacija za ulaznice potvrda je sjajne adaptacije i režije te glumačkog ansambla koji iznova oduševljava brojne poklonike ovog svjetskog remek-djela nastalog na glazbenoj ostavštini grupe ABBA. Ne čudi zato da će se početak nove 67. sezone Kazališta Komedija, koje već desetljećima nasmijava i uveseljava građane i posjetitelje najveće hrvatske metropole, obilježiti upravo 150. izvedbom mjuzikla Mamma Mia!, 23. rujna 2017. godine i to u najjačem glumačkom sastavu.

Omiljeno zagrebačko kazalište ove će sezone obilježiti čak pet premijera. Prva na rasporedu je predstava Revizor Nikolaja Vasiljeviča Gogolja koja će premijerno biti izvedena 20. listopada 2017. godine. Redatelj je Dražen Ferenčina, a Filip Juričić, Damir Lončar, Dubravka Ostojić, Nina Kaić Madić, Ana Magud, Ivica Zadro, Igor Mešin, Saša Buneta, i Marija Borić su samo neki od glumaca koji će zaigrati u najpoznatijoj Gogoljevoj komediji. Krešimir Dolenčić zadužen je za režiju predstave Faraon iz Ilice je mrtav nastaloj prema kriminalističkom romanu Milane Vuković Runjić koja nas vraća na šarenu pozornicu Zagreba 1929. godine. Glazba je povjerena Ivanu Josipu Skenderu, a kao i uvijek kad je u pitanju Krešimir Dolenčić, nova predstava će zasigurno biti pravi scenski spektakl. Svečana premijera zakazana je za 1. prosinca 2017. godine.

U proljeće nove godine uvest će nas prava glazbena poslastica. Naime, u koprodukciji sa Zagrebačkom filharmonijom Komedija sprema koncertnu izvedbu rock-opere Andrewa Lloyda Webbera Jesus Christ Superstar koja će se 2. ožujka 2018. godine izvesti u KD Vatroslav Lisinski. Samo tjedan dana kasnije, 9. ožujka, stiže još jedna premijera – satirična komedija suvremenog autora knjige Opet On, Timura Vermesa, koja na pozornicu dovodi Hitlera koji se na proplanku u Berlinu budi 2011. godine, prespavaši tako od 1945. do danas. Debitantska knjiga ovog njemačkog pisca odmah je po izlasku prevedena na više od 27 jezika, po njoj je snjimljen i film, a brojnim svjetskim kazalištima koji su adaptirali roman, ovog se proljeća pridružuje i zagrebačka Komedija. Tekst je adaptirao Marko Juraga koji je i redatelj predstave.

Posljednja premijera tekuće sezone je mjuzikl Alphonsine autora Veseljka Barešića, a u kazalište stiže 5. svibnja 2018. godine. Veseljko Barešić je i dirigent Kazališta Komedija, a ovim će djelom obilježiti četrdesetu obljetnicu umjetničkog djelovanja.

Sezona 2017./18. predstavlja i nekoliko repriza pa će se na kazališnim daskama uz već najavljen mjuzikl Mamma Mia! naći i Byron Darka Domitrovića, Jalta, Jalta Alfi Kabilja, opereta Kneginja Čardaša Emericha Kalmana te komedije Čisto ludilo Paula Portnera, Bljesak zlatnog zuba Mate Matišića, Talijanski slamnati šešir Eugenea Labichea te Nije bila peta, bila je deveta Alda Nicolaia. Ponovo ćemo uživati i u Operetnom expressu Vida Baloga i Krešimira Batinića te mjuziklu Aida Tim Ricea i Eltona Johna.

Ulaznice

Za predstave Kazališta Komedija se mogu osigurati putem sustava www.ulaznice.hr, na službenim prodajnim mjestima – blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave. Ulaznice za 150. izvedbu mjuzikla Mamma Mia već su u prodaji, a mogu se kupiti po cijeni od 100 i 150 kuna.

Više informacija dostupno je i na internetskoj stranici www.komedija.hr te na službenoj Facebook stranici festivala te Instagram profilu.