10 razloga zbog kojih večeras vrijedi pratiti treću dodjelu nagrada Rock&Off

by velj 4, 2021Domaća glazba, Izdvojeno, Vijesti

Do treće dodjele nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off dijeli nas tek nekoliko sati, a publika će iz topline svojih domova moći pratiti dodjelu nagrada uživo! Iz Tvornice kulture, prateći sve epidemiološke mjere, večeras od 20 sati moći ćete pratiti dodjelu nagrade, kao i nastupe iznenađenja nominiranih izvođača na YouTubeu i Facebooku Rock&Off-a te na brojnim domaćim portalima. Donosimo deset razloga zbog kojih vrijedi pratiti nagradu Rock&Off!

1. Zaželjeli ste se koncerata i nedostaju vam svirke uživo? Na pozornici nagrade Rock&Off u zagrebačkoj Tvornici kulture večeras će uživo nastupiti Alejuandro Buendija, Boris Štok, Je Veux, Mark Mrakovčić, Nika Turković, One Possible Option i Zvjezdan Ružić. Kao i svake godine, organizatori pripremaju brojna iznenađenja koja će zasigurno izmamiti osmijeh na lice brojnoj publici.

2. Prijenos uživo dodjele treće nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off dostupan je svima i to besplatno! Dodjelu nagrade možete pratiti na YouTubeu i Facebooku Rock&Off-a te na brojnim domaćim portalima među kojima su Jutarnji list, Večernji list, 24sata, Tportal, Novi list, Glas Slavonije, Gloria Glam, Music-box, Sound-report, SoundGuardian, Mixeta.net i Glazbeni.info. Osim toga, prijenos će se moći pratiti i putem Facebook stranica: Iskon, Tvornica kulture, HDS, Unison, Jazz.hr.

3. Žiri Rock&Off-a čini 83 novinara iz relevantnih domaćih medija. Članstvo žirija iz godine u godinu raste, a oni su ti koji svakodnevno prate glazbu, preslušavaju nova izdanja i pišu o njima. Ako oni kažu da je nešto najbolje, tko smo mi da im proturiječimo!

4. Jedna kategorija Rock&Off-a rezervirana je i za glas publike. Svaki zaljubljenik u dobru domaću glazbu imao je priliku svoj glas dati onome koga smatra najboljim, a tko je osvojio srca publike saznat ćemo večeras! Za “Iskonovu nagradu publike” ove se godine natječu Alejuandro Buendija, ABOP, BluVinil, Boris Štok, Damir Urban, Goran Bare & Majke, J.R. August, Je Veux, Jonathan, Mark Mrakovčić, Nika Turković, Porto Morto, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković.

5. Rock&Off nagrada za životno djelo ove godine ide Darku Glavanu i Draženu Vrdoljaku. Oni su bili posebni predstavnici svoje vrste, glazbeni kritičari koji su ostali djetinje znatiželjni i predani svom poslanju. Na ove su prostore, kao radnici nekog kulturnog dalekovoda, doveli prvo rock, pa punk, pa novi val, pa sve ono što je taj val sa sobom povukao kasnije.

6. Sama dodjela nagrada dio je šireg projekta Rock&Off koji uključuje internetski radio, sustav medijskog praćenja Skener i školu rock&off novinarstva. Večeras će oni koji budu u Tvornici kulture moći vidjeti i izložbu ilustracija hvaljenog Vedrana Klemensa koje je napravio za potrebe intervjua novinara Rock&Off škole čiji se tekstovi nalaze u ovogodišnjoj knjižici nagrade. Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala čitav svijet, organizatori najavljuju nastavak Rock&Off škole na ljeto ove godine.

7. Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off od prve je godine poznata i po after-partyju o kojem se priča još dugo nakon. Iako nam je ove godine pandemija uskratila najbolji tulum u gradu, kako ga mnogi nazivaju, partijanje u ime ovogodišnjih dobitnika i sjajne domaće glazbe srećom će se dogoditi u ljetnim mjesecima ove godine, ako epidemiološka situacija to dopusti. Za više detalja o svemu ostanite u toku s Rock&Off-om i pratite sve njegove platforme.

8. Irena Žilić i BluVinil na pozornicu Rock&Off-a dolaze u potpuno drugačijem, ali opet iskrenom izdanju. Nećemo vam još otkriti o čemu se točno radi, ali uskoro ćete se i sami moći uvjeriti da vrijedi pogledati sve što nam ova dodjela nagrade sprema.

9. I ove godine scenarij dodjele nagrade potpisuje redatelj Mario Kovač, voditeljica je Martina Validžić, za scenografiju se pobrinuo Miro Hrg. Kako će to zvučati i izgledati, pogledajte večeras u live prijenosu.

10. Nekima od nominiranih glazbenika Rock&Off je tek odskočna daska velike karijere. Sigurni smo da ćemo i o ovogodišnjim dobitnicima još dugo pričati i pratiti ih, a jednoga dana se sjetiti i činjenice da su to bila “nenormalna” vremena u kojima nismo mogli svi uglas pjevati ispred pozornice zbog virusa koji hara svijetom. Nadajmo se da ćemo tako razgovarati već uoči sljedeće, četvrte dodjele nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off!