058 poručuje – dogodilo se ČUDO!

by kol 1, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Dogodilo se čudo! 058, sjajan splitski americana bend, predstavlja spot za pjesmu s kojom su nastupili na ovogodišnjem 57. Splitskom festivalu. Video spot za pjesmu “Čudo” likovni je patchwork, posveta vremenu u kojem smo, zatrpani informacijama i instant čudima, oguglali na ona stvarna čuda. Za skladatelja i lidera benda 058, Branka Mamuta, čudo je ”kad iz ničega nastaje nešto”, a za autora spota to je sam život.

Prolaznike na splitskom Zvončacu ovih je dana začudila kostimirana plejada na malom travnjaku kružnog toka, a stanari zgrade u kojoj živi pjevačica grupe 058, Nera Šulentić, primijetili su nestanak velikog lifta. Naime, članovi benda i njihovi gosti dobro su se zabavili trodnevnim snimanjem na ovim čudnim lokacijama, a u ulozi Nerinog alter-ega, uz njene majku i baku, u spotu se pojavljuje i djevojčica Hana Petrić..

Režiju i scenarij potpisuje Jakša Matošić Navigator koji je za 058 napisao stihove za “Čudo” i “Lutke”. Snimanje, montažu i postprodukciju realizirao je s Ad Hoc Mirakul Video Teamom. Autor glazbe je svestrani Banko Mamut dok je za aranžman zaslužan Ivan Cinotti koji je pjesmu snimio i producirao u Extra Music Studiju.

058 je glazbeni projekt na kojem je gitarist i kompozitor Branko Mamut 2012. godine okupio sjajan tim glazbenika kako bi ispričao svoju glazbenu priču. Iz njihove suradnje stvorila se pozitivna i kreativna energija te projekt proširila na snimanje autorskog albuma na engleskom jeziku namijenjenog prvenstveno stranom, ali i domaćem tržištu. Raznovrsnost osobnosti i stilova glazbenika koji su našli zajednički jezik u ovoj priči stvorila je neobičan, jedinstven i eklektičan glazbeni kolaž koji se osjeti i u njihovom najnovijem uratku.